KESKI-KARJALAN KELKKAURILLA VALMISTAUDUTAAN TULEVAAN KAUTEEN

Keski-Karjalan Moottorikelkkailijat ry pyrkii kehittämään edelleen alueemme moottorikelkkailuun rakennettua kelkkaurastoa ja palveluita. Alueen uraston noin 700 maankäyttösopimuksen uusiminen on ollut suuri urakka viimeisten kahden vuoden aikana. Valtaosa sopimuksista on saatu uusittua ja suurin osa urista on auki, tästä suuri kiitos alueen maanomistajille. Luvitusta jatketaan edelleen niillä uraosuuksilla, joihin kaikkia lupia ei ole vielä saatu.
Vaikka urien kunto on ollut pääasiassa hyvä, löytyy urilta paljon korjattavaakin. Urat tahtovat ajanollen vesakoitua, merkinnät rapistua ja mm. sillat pehmetä. Teemme tällähetkellä merkittäviä korjauksia alueemme kelkkaurilla eri puolilla Keski-Karjalaa. Olemme myös palkanneet avuksi työntekijän, joka tekee urastolla tarvittavia korjauksia muutaman kuukauden ajan. Useammassa kohteessa on tasoitettu kaivinkoneella metsätöissä rikkoutuneita urapohjia, esim. ura Puhoksesta Villalaan on tasoitettu noin 6 km matkalta ja asennettu rumpuja ojiin. Tikkalan urayhteys on myös käyty kaivinkoneella läpi.

Keski-Karjalan Moottorikelkkaillijolla on tavoitteena tarjota entisestään parantuneet kelkkaurat alueella kelkkaileville.

Vastaa