Kelkkailukausi on aluillaan

Hyvää alkanutta vuotta! Keski-Karjalan kelkkaurilla alkaa olemaan 20-30 cm lunta. Suurin osa järvistä on merkattu, mutta tällähetkellä vesistöillä on aika paljon vettä jään päällä. Uria on ajettu läpi ja pohjustettu kelkoilla. Urilla on suoritettu myös vesakon raivausta ja pystykarsintaa. Urilla pystyy jo ajelemaan maltilla ja mielellään pyritään ajamaan eri jälkiä. Muistutuksena pelloilla pysytään uralla! Lanaukset aloitetaan uraosuuksilta, joissa uran pohjustus mahdollistaa lanauksen aloittamisen.
Uralupia on mahdollista hankkia mm. tekstiviestillä ja PayiQ:n mobiilipalvelulla. Uutena lupana on saatavissa päivälupa Pojois-Karjala/Itä-Savo, luvan voimassaoloaikana luvalla saa ajaa molempien urilla, esim. käydä Villalasta Savonlinnassa tai päinvastoin. Yhteislupa on ostettavissa PayiQ sovelluksella.

Vastaa