Urien tilanne Tammikuun alussa

Keski-Karjalan alueen urilla on lunta vielä hyvin, mutta lämpimän sään johdosta jäätilanne on huono. Ojissa ja kosteilla paikoilla on vettä huomattavsti enemmän kuin aikaisempina talvina. Toivotaan säiden pakastuvan, jotta järville saadaan jäät ja muutenkin vesitilanne maastossa paremmaksi.
Tolosenmäen Nesteeltä on mahdollista ajaa Onkamoon Kotkanpesän laavulle. Siitä on ajettu Kiihtelysvaaraan ja Heinävaaraan asti, urapituus noin 70 km suuntaansa. Kotkanpesän laavulta myös pisto Tohmajärven keskustaan, mutta sillä välillä on todella märkiä paikkoja. Tamppari ajoi Onkamo-Tolosenmäki välin viime viikolla. Puhoksesta pyritään saamaan ajettua ura tampparilla Villalan Nesteelle ja  Himo – Kesälahti väli viikolla 1.

Suljettuina kokonaan ovat Tolosenmäen Nesteen takaa lähtevä ura Aimoon, Kitee – Ätäskö väli sekä Purujärven eteläpuolella oleva urayhteys Punkaharjulle!!
Kelkkauria pävitetään kelkkareitit.fi palveluun ja keskustelua alueen urista Kelkkalehden foorumilla baana sekä facebookissa kelkkaryhmässä.

Vastaa