Kelkkaurien tilanne 25.1.2018

Tamppari ajanut maanantaina Himo-Kesälahti välin, Tolosenmäen Nesteeltä Oriveden rantaan ja Täitimenjärveltä Rasivaaraan. Eilen ajettu Kitee – Tohmajärvi väli, Tohmajärvi – Värtsilä väli. Värtsilä tamppari ajanut Tuupovaaraan. Suurin osa järvistä on merkattu, Puruvesi vielä merkkaamatta. Yleisesti järvillä on tällä hetkellä hyvä keli. Alueellamme on kaksi virtapaikkaa, Kiteenjärveen laskevassa Humalajoessa jäätä noin 10 cm, mutta paikkoja joissa vain 5 cm. Pumppaamon kohta käytännössä sula. Myös Tohmajärvellä Värtsilän suuntaan lähtevällä jääuralla otettva huomioon viereisen joen virtaus.
Korostamme kelkkailijoiden vastuuta jatkossakin, eli pysytään urilla, ei levitetä uraa pelloilla ja ajetaan kelkkauralla mielellään uran leveys hyödyntäen. Ura kestää paremmassa kunnossa pidempään, jos kaikki eivät ajaisi samaa linjaa pitkin.
Urilla ajo on maksullista ja toivomme kaikkien käyttäjien lunastavan uraluvan. Viime viikonloppuna oli jo Poliisi valvomassa urilla ja Vry:n oma  uralupavalvonta alkaa myös alueellamme. Uralupamaksut menevät suoraan urien ylläpitoon ja hoitoon.

Vastaa