Yleistä kerhosta

Keski-Karjalan Moottorikelkkailijat ry.

Keski-Karjalan Moottorikelkkailijat ry:n tavoitteena on edistää, ylläpitää ja kehittää moottorikelkkailua Keski-Karjalassa. Lisäksi yhdistys toimii siten, että moottorikelkkailua harrastetaan lakien, asetusten ja liikennesääntöjen mukaan. Yhdistys edistää toimintaansa järjestämällä kilpailuja, safareita, näytöksiä sekä monenlaista jäsentoimintaa.
Kerhossa on tällä hetkellä noin 100 jäsentä ympäri Suomen. Yhteiset safarit, leppoisat talkoot talkoosaunoineen, retket, illanvietot ja muut mukavat ”turnajaiset” ovat muodostuneet jokavuotiseksi perinteeksi.

Keski-Karjalan moottorikelkkaurat kilpailevat tasavertaisina Lapin ja muiden alueiden urien kanssa Suomen parhaimpien urien tittelistä. Keski-Karjalan urien tavoitettavuus, vaihtelevuus ja hoitotaso ovat esimerkillisen hyvällä tasolla. Kelkkaurien kehittämis- ja ylläpitotyötä on tehty alueella jo yli 30 vuoden ajan. Koko sen ajan määrätietoista työtä on ohjannut kirkas visio tulevasta ja tavoite olla haluttu moottorikelkkailukohde Suomessa.

Kelkkaurat kulkevat nykyisin ympäri Keski-Karjalaa ja yhteydet lähialueiden urille ovat saumattomat. Urien ajettavuutta ja turvallisuutta on parannettu merkittävästi vuosien 2009 – 2012 aikana, sekä uudelleen vuosien 2019 – 2021 kuluessa, parantamalla uraston opasteita, asentamalla useita kymmeniä ojarumpuja ja luomalla urastolle väri- ja kirjainkoodeihin perustuva turvajärjestelmä, jonka avulla pelastushenkilöstö löytää aikaisempaa selkeästi helpommin ja nopeammin apua tarvitsevien luokse.
Tulevien vuosien haasteena ja tavoitteena on onnistua ylläpitämään ja parantamaan urastoa edelleen hyvässä yhteistyössä maanomistajien ja viranomaisten kanssa niin, että tasokas moottorikelkkailu saa jatkua alueella vielä toisetkin 30 vuotta.

Kiteen Aimo monitoimikeskuksessa moottorikelkkailu on myös suuressa roolissa. Alueelta löytyy kaksi harjoitus- ja kilpailukäyttöön tarkoitettua MK-Sprint rataa sekä aloittelijoille hyvin soveltuva helppo snowcrossrata. Näillä radoilla on voimassaoleva ympäristölupa ja K-KMK on vahvasti mukana kehittämässä Aimo-alueen toimintaa yhdessä muiden alueella toimivien yhdistysten sekä Kiteen kaupungin kanssa. Kilpailutoiminnan kehittämisessä kuljetaan myös Suomen kärkijoukoissa. Keski-Karjalan Moottorikelkkailijat teki talvella jälleen 2013 jotain historiallista lanseeraamalla Suomeen uuden moottorikelkkailun lajin, MK Cross Country – kilpailut. Talvella 2022 Kiteen Aimossa kilpaillaan jälleen MK-Sprintin SM kilpailun muodossa 5.-6. pv. helmikuuta!

Keski-Karjalan Moottorikelkkailijat ry. toivottaa kaikki moottorikelkkailusta kiinnostuneet ja muutkin lämpimästi tervetulleiksi kerhon jäseniksi ja Keski-Karjalaan!